Certina herrklockor hos Klockan och Smycket - Ett perfekt val för alla tillfällen

Certina herrklockor hos Klockan och Smycket - Ett perfekt val för alla tillfällen

Certina, ett märke som förkroppsligar precision, pålitlighet och en tidlös design, är inte bara en symbol för individens känsla för stil, utan också ett testament till schweizisk hantverksskicklighet. Därför rekommenderar vi, på Klockan och Smycket i Malmö, varmhjärtat våra kunder Certina klockor.

 Se vårt sortiment av Certina klockor här.

Certinas historia

Från dess blygsamma början i 1888, då bröderna Adolf och Alfred Kurth grundade sitt första klockverkstad i deras familjehem i Grenchen, Schweiz, har Certina vuxit till att bli en global ikon inom klocktillverkning. Företaget, som ursprungligen fokuserade på att tillverka klockrörelser för andra varumärken, tog ett avgörande steg framåt när det lanserade sin första kompletta klockkollektion under namnet "Certina" på 1930-talet. Detta var startskottet för en era av innovation och expansion.

För bröderna Adolf och Alfred Kurth var det viktigt att deras varumärkesnamn skulle återspegla den kvalitet och precision som deras klockor stod för. Namnet "Certina" härstammar från det latinska ordet "certus", vilket betyder "säker", "pålitlig", eller "bestämd". Detta val av namn var inte bara en marknadsföringsstrategi utan en förklaring av företagets kärnvärden.

I en tid då precision och tillförlitlighet var avgörande för framgången av en klocktillverkare, valde bröderna Kurth ett namn som skulle resonera med konsumenternas önskan om kvalitet och pålitlighet. Certinas engagemang för dessa principer har varit konsekvent genom åren, vilket framgår av deras innovationer som Precidrive™ urverk, DS-konceptet för ökad tålighet, samt deras COSC-certifierade kronometrar. Namnet Certina blev en symbol för dessa egenskaper, och har hjälpt till att bygga ett starkt och respekterat varumärke inom klockindustrin.

Vidare speglar namnet Certina företagets löfte till sina kunder om att leverera produkter som man kan lita på, oavsett omständigheter. Detta löfte har blivit en del av märkets identitet, och har spelat en nyckelroll i dess framgång och långvariga rykte som en tillverkare av kvalitetsklockor. Genom att välja ett namn som direkt förmedlar dessa värden, lyckades bröderna Kurth inte bara etablera sitt varumärke på marknaden utan också cementera dess plats som en symbol för pålitlighet och precision inom klocktillverkning.

Design och tekniska aspekter som utmärker Certina

Certinas klockor är en hyllning till schweizisk precision och estetik. Varje modell framhäver märkets förmåga att kombinera funktionell design med elegans. Oavsett om det är deras robusta Aqua-serie, de sportiga modellerna, den urbana elegansen eller de historiskt inspirerade Heritage-modellerna, bär varje Certina-klocka på en historia av innovation. Den tekniska överlägsenheten kommer inte bara till uttryck genom DS-konceptets hållbarhet utan också i urverkens precision, med modeller som antingen är utrustade med Precidrive högprecisions quartzverken eller Powermatic 80 mekaniska urverk exceptionellt lång gångreserv.

Produktkategorier Certina erbjuder

Certina har etablerat sig som ett varumärke med en omfattande portfölj av klockmodeller, uppdelade i fyra huvudkategorier för att tillgodose en mångfald av smaker och behov:

  • Aqua: Denna linje är dedikerad till vattenäventyr, erbjuder klockor med exceptionell vattentålighet och funktioner som möter dykares och vattensportentusiasters behov.
  • Sport: Klockor under denna kategori är designade för att hålla jämna steg med en aktiv livsstil, kombinerar hållbarhet med en sportig estetik för att passa alla typer av fysiska aktiviteter.
  • Urban: Urban-serien talar till den moderna stadsbon som värdesätter en klocka som kombinerar funktion med en stilren design för daglig användning i stadsmiljö.
  • Heritage: Återskapar och hyllar Certinas historiska modeller med en modern twist, perfekt för de som uppskattar retrodesign och vill bära en bit av historien på sin handled.

Dessa kategorier representerar Certinas förmåga att erbjuda klockor som inte bara håller tid utan också berättar en historia, speglar personlig stil och möter de tekniska kraven för olika livsstilar.

 

För att ge en detaljerad analys av de framstående egenskaperna som utmärker Certina, är det viktigt att förstå hur varje komponent och designbeslut bidrar till märkets unika position på klockmarknaden. Certina har länge varit synonymt med precision, hållbarhet och innovation, och nedan följer en ingående titt på de tekniska och designmässiga aspekterna som definierar märket.

Precidrive-verken

Certinas Precidrive™ urverk är kärnan i deras strävan efter extrem precision inom kvartsdrivna klockor. Denna teknologi garanterar en noggrannhet som överträffar standarden för traditionella kvartsur, med avvikelser på maximalt +-10 sekunder per år, jämfört med genomsnittliga kvartsur som kan avvika upp till 15 sekunder per månad. Precidrive™-teknologin är en testament till Certinas engagemang för precision och pålitlighet, vilket gör deras klockor till pålitliga instrument för tidmätning i vardagen och i professionella sammanhang.

COSC-certifierade klockor

COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) är en officiell schweizisk testbyrå som certifierar noggrannheten och precisionen hos kronometrar. Att Certina erbjuder COSC-certifierade klockor innebär att dessa urverk har genomgått rigorösa tester och uppfyller strikta kriterier för precision under olika förhållanden. Denna certifiering är en bekräftelse på kvaliteten och tillförlitligheten hos Certinas mekaniska urverk, vilket gör dem till en föredragen val för konsumenter som värderar högsta möjliga precision.

DS-konceptet

Double Security (DS) konceptet introducerades av Certina på 1960-talet som en metod för att förbättra klockornas stöt- och vattentålighet. Genom att implementera en rad innovativa designelement, som förstärkta fodral, extra tätningar runt kronan och caset, samt användning av safirglas, garanterar DS-konceptet en överlägsen hållbarhet. Denna innovation säkerställer att Certina-klockor kan stå emot de tuffaste miljöerna, vilket gör dem till en idealisk följeslagare för äventyrare och sportentusiaster.

Safirglas

Användningen av safirglas i Certina-klockor är ett bevis på märkets åtagande att erbjuda produkter av högsta kvalitet. Safirglas, känt för sin hårdhet och motståndskraft mot repor, erbjuder en kristallklar syn på urtavlan samtidigt som det skyddar mot slitage. Detta materialval är ytterligare ett sätt för Certina att försäkra kvaliteten och hållbarheten hos sina klockor.

Titaniumklockor

Certinas beslut att erbjuda ett brett utbud av titanbaserade klockor återspeglar deras fokus på hållbarhet och komfort. Titan är både lättare och starkare än traditionella klockmaterial som rostfritt stål, men är framförallt perfekt för alla som har allergi mot nickel och andra tungmetaller, vilket gör det till ett idealiskt val. Detta materialval visar på Certinas innovation och deras strävan att tillgodose alla sina användares behov.

Quartzdriven och mekaniska klockor

Medan basen av Certinas klockkollektion är kvartsdriven, uppskattar märket också traditionen och hantverksskickligheten bakom mekaniska klockor. Genom att erbjuda både kvarts- och mekaniska urverk, tillgodoser Certina en bred publik – från dem som föredrar den enkla precisionen och underhållet av kvartsur till entusiaster som värderar komplexiteten och traditionen av mekaniska rörelser. Powermatic 80 mekaniska urverket, i Certinas klockor, erbjuder en exceptionellt lång gångreserv på upp till åttio timmar och en precision på -3/+8 sekunder per dygn, jämfört med +-20 sekunder per dygn hos liknande klocktillverkare i samma prissegment.

Vattentäthet

Att alla Certina-klockor är vattentäta till minst 10 ATM (cirka 100 meter) är inte bara en funktionell fördel, utan också ett bevis på märkets åtagande att erbjuda pålitliga klockor för alla livsstilar. Denna vattentäthet säkerställer att klockorna är lämpade för de flesta vattenaktiviteter, vilket ytterligare understryker deras mångsidighet och hållbarhet.

 

Varför Certina är ett bra köp

Genom att kombinera dessa tekniska och designmässiga innovationer har Certina cementerat sin position som en ledande tillverkare av kvalitetsklockor, vilket gör dem till ett utmärkt köp för den medvetna konsumenten. Deras engagemang för precision, hållbarhet och mångsidighet reflekteras i varje klocka de tillverkar, vilket gör Certina till ett självklart val för "Klockan och Smycket" i Malmö att rekommendera till sina kunder. Se vårt sortiment av Certina klockor här.

När man betraktar de många fördelarna och egenskaperna som Certina erbjuder, framstår det tydligt varför detta märke står som en framstående aktör på den globala klockmarknaden. Här är några anledningar till varför en Certina inte bara är en investering i tid utan också i kvalitet och hållbarhet:

Oöverträffad precision

Genom innovativa teknologier som Precidrive™ urverk och COSC-certifierade mekaniska klockor, erbjuder Certina en precision som ligger långt över industristandarden. Denna noggrannhet i tidmätning säkerställer att bäraren alltid kan lita på sin Certina, oavsett livsstil eller aktivitet.

Hållbarhet och kvalitet

Med införandet av DS-konceptet har Certina satt en ny standard för klockors stöt- och vattentålighet. Kombinationen av safirglas och val av hållbara material som titan förstärker ytterligare dessa klockors livslängd och hållbarhet.

Design och mångsidighet

Certinas utbud spänner från eleganta Urban-kollektionen till de robusta och äventyrsredo Aqua-serien, vilket erbjuder något för varje smak och behov. Varje kollektion har sin unika charm och tilltalar både den traditionella klockbäraren och den moderna äventyraren.

Valmöjligheter

Möjligheten att välja mellan kvartsdrivna och mekaniska urverk, samt ett brett utbud av modeller vattentäta till minst 10 ATM, gör Certina till ett mångsidigt val som tillgodoser olika preferenser och behov.

Varför "Klockan och Smycket" rekommenderar Certina herrklockor

På "Klockan och Smycket" i Malmö, är vi stolta över att erbjuda våra kunder klockor som inte bara är en tidsangivare utan också ett uttryck för personlig stil och preferens. Vi rekommenderar Certina herrklockor av följande skäl:

Anpassade för Skandinavisk designsmak

Certinas rena linjer och tidlösa estetik passar perfekt in i den skandinaviska designtraditionen, som värderar enkelhet, funktionalitet och elegans. Detta gör Certina till ett föredraget val för våra kunder som söker en klocka som kompletterar deras stil.

Pålitliga i alla situationer

Våra kunder i Malmö och omnejd uppskattar praktiska och hållbara produkter. Certinas fokus på hållbarhet och precision, genom teknologier som DS-konceptet och Precidrive™ urverk, innebär att dessa klockor är pålitliga partners i alla livets ögonblick.

Utmärkt värde för pengarna

Certina erbjuder exceptionell kvalitet till ett tillgängligt pris, vilket gör dem till ett utmärkt värde för den medvetna konsumenten. Den höga standarden på material och tillverkning, kombinerat med märkets långa historia och arv, säkerställer att en Certina-klocka är en investering som behåller sitt värde över tid.

På "Klockan och Smycket" strävar vi efter att erbjuda våra kunder produkter som kombinerar kvalitet, funktionalitet och stil. Certina herrklockor representerar dessa värden och mer därtill, vilket är varför vi stolt rekommenderar dem till alla våra kunder.

Denna djupgående analys och rekommendation reflekterar varför Certina är ett utmärkt val för den som söker en klocka som kombinerar schweizisk precision med tidlös design och robust hållbarhet. Besök oss på "Klockan och Smycket" i Malmö för att upptäcka Certina-kollektionen och hitta din perfekta tidspartner.


Äldre inlägg Nyare inlägg