Tissot herrklockor hos Klockan och Smycket - en rik historia av innovation och kvalitet

Tissot herrklockor hos Klockan och Smycket - en rik historia av innovation och kvalitet

Tissot herrklockor hos Klockan och Smycket erbjuder våra kunder ett brett sortiment av klockor för alla tllfällen och stilar. Att sats på en Tissot klocka ger dig exeptionell kvalitet som varar.

Du hittar vårt on-line sortiment av Tissot klockor här.

Tissot - sedan 1853

Tissot, ett namn som resonerar djupt inom världen av schweiziskt urmakeri, bär på en rik historia och ett arv som sträcker sig över mer än ett och ett halvt sekel. Grundat 1853 i den lilla staden Le Locle, belägen i hjärtat av den schweiziska Jurabergskedjan, har Tissot vuxit från ett beskedligt familjeföretag till en global klocktillverkare vars namn är synonymt med precision, innovation och kvalitet.

Tissots grundande fader, Charles-Félicien Tissot, och hans son Charles-Émile, lade grunden för företaget med en vision om att skapa högkvalitativa klockor som skulle nå ut till en bred publik. De kombinerade traditionellt schweiziskt hantverk med industriella tillverkningsmetoder, vilket möjliggjorde produktion av klockor i stor skala utan att kompromissa med kvaliteten. Denna banbrytande approach satte Tissot på kartan och bidrog till dess tidiga framgångar på den internationella marknaden.

Tissots förmåga att ständigt innovera har varit en nyckelfaktor i dess långvariga framgång. År 1930 introducerade Tissot världens första anti-magnetiska klocka, vilket var en revolutionerande utveckling i klockindustrin. År 1953, för att fira sitt 100-årsjubileum, lanserade Tissot Navigator, världens första klocka med automatiskt uppdaterande tidszoner, vilket ytterligare befäste företagets rykte som en pionjär inom urmakeri.

Tissots engagemang för innovation ledde även till lanseringen av T-Touch-teknologin år 1999, världens första klocka utrustad med touchskärm. Denna teknologi gav användarna tillgång till ett flertal funktioner som tidigare var otänkbara i en analog klocka, såsom kompass, barometer, altimeter och termometer, med enbart en lätt beröring av glaset. T-Touch-kollektionen blev en symbol för Tissots strävan efter att förena traditionellt hantverk med modern teknik.

Vid sidan av tekniska innovationer har Tissot också varit banbrytande när det gäller materialanvändning. Märket var ett av de första att experimentera med ovanliga material såsom plast, sten, trä och pärlemor, vilket inte bara visade på deras innovativa designfilosofi utan också deras vilja att bryta ny mark inom urmakeriet.

Tissots historia speglas inte bara i dess produkter utan även i dess engagemang för sport. Genom åren har Tissot varit officiell tidtagare vid otaliga stora sportevenemang, inklusive cykling, motorcykelracing och basket, vilket understryker företagets precision och tillförlitlighet under tryck.

Det som började som en liten verkstad i Le Locle har vuxit till ett globalt märke som fortsätter att inspirera och fascinera. Tissots arv är en berättelse om innovation, kvalitet och en djup förståelse för tiden – både hur man mäter den och hur den bäst kan utnyttjas. Som bärare av ett Tissot bär man inte bara en klocka på sin handled; man bär en del av en rik historia och ett levande arv, en påminnelse om ett företags outtröttliga strävan efter perfektion i konsten att hålla tiden.

Utforska gärna vårt sortiment av Tissot klockor.

 

En klocka för varje tillfälle

T-Classic: Tidlös Elegans

T-Classic-serien representerar kärnan i Tissots engagemang för traditionellt urmakeri. Dessa klockor är kända för sin tidlösa elegans och riktar sig till dem som uppskattar subtil lyx och raffinerad design. Med en blandning av både batteri och automatiska urverk, erbjuder T-Classic serien en känsla av varaktighet och hållbarhet. Modeller såsom Everytime, Le Locle, och Visodate kombinerar klassiska designelement med modern teknik, vilket gör dem till perfekta följeslagare för både formella och vardagliga sammanhang. Materialval som rostfritt stål och läder, tillsammans med detaljer som romerska siffror och datumsfönster, betonar seriens tidlösa stil. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

T-Sport: För Den Aktiva Livsstilen

Tissots T-Sport-serie är en hyllning till märkets långa historia av sportengagemang och teknisk innovation. Dessa klockor är designade för den aktiva användaren, med robusta egenskaper som tålighet mot vatten och stötar, samt funktioner såsom kronograf och takymeter. Modeller som Seastar 1000 och T-Race understryker Tissots förmåga att kombinera sportig funktionalitet med estetisk design. Denna serie lockar till sig en mångsidig publik, från professionella idrottare till äventyrslystna individer, och speglar ett modigt och dynamiskt tillvägagångssätt till livet. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

Touch Collection: Innovation vid Fingerspetsarna

T-Touch-kollektionen representerar Tissots framkant inom teknologisk innovation. Genom att introducera den första klockan med touchskärmsteknologi i världen, har Tissot omdefinierat vad en klocka kan erbjuda. Med funktioner som kompass, altimeter, barometer och termometer, riktar sig T-Touch till den tekniskt kunnige användaren och äventyraren som kräver mer än bara tidtagning. Denna serie visar på Tissots förmåga att bryta ny mark och integrera futuristisk teknik i elegant design, vilket gör dessa klockor till verkliga samtalsstarters. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

Heritage: En Hyllning till Historien

Heritage-serien är Tissots sätt att hedra sitt rika förflutna genom att återskapa och modernisera historiska klockmodeller. Denna kategori är en bro mellan det förflutna och nuet, där varje klocka berättar en unik historia från Tissots historia. Modeller som Heritage Navigator och Heritage Porto är resultatet av noggrant hantverk och återspeglar företagets arv och tradition inom urmakeri. Heritage-serien lockar till sig samlare och klockentusiaster som värdesätter historisk betydelse och tidlös design. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

T-Lady: Feminin Elegans

T-Lady-serien är särskilt utformad för kvinnor, med en uppmärksamhet på detaljer och elegans som tilltalar den moderna kvinnan. Denna kategori visar på Tissots förmåga att förstå och uppfylla kvinnors specifika önskemål när det gäller klockor. Med varierande stilar från det minimalistiska till det utsmyckade, erbjuder T-Lady något för varje smak. Klockor som Lovely och Flamingo kombinerar funktionalitet med kvinnlig design, vilket gör dem till perfekta accessoarer för varje tillfälle. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

Special Collections: Unika Samarbeten

Tissots Special Collections kategori omfattar unika samarbeten och begränsade upplagor som firar partnerskap inom sport, kultur och design. Dessa klockor är testamenten till Tissots mångsidighet och förmåga att anpassa sig till olika teman och evenemang. Från samarbeten med MotoGP till firandet av schweiziska traditioner, visar varje klocka i denna serie på Tissots engagemang för innovation, prestation och kulturell stolthet.

Genom sina olika produktkategorier lyckas Tissot erbjuda något för varje individ, oavsett personlig stil eller livsstil. Från den äventyrslystne till den traditionelle klockälskaren, Tissots klockor är en hyllning till märkets mångåriga engagemang för kvalitet, innovation och design. Här hittar du vårt online sortiment av Tissot klockor.

 

Varför välja Tissot?

Schweizisk Kvalitet och Precision

Varje Tissot-klocka är ett mästerverk av precision, tillverkad med strikta schweiziska standarder. Detta garanterar inte bara exakthet utan också pålitlighet och hållbarhet över tid, vilket ger våra kunder trygghet i deras investering.

Innovation och Teknologi

Tissot är synonymt med innovation, från deras revolutionerande T-Touch-teknologi till Powermatic 80 urverket med dess exceptionella 80 timmars gångreserv. Dessa teknologiska framsteg erbjuder användbara funktioner och förbättrad användarupplevelse, vilket möjliggör en djupare interaktion med klockan.

Designmångfald

Med en mångsidig kollektion som sträcker sig från eleganta T-Classic till robusta T-Sport modeller, samt de innovativa T-Touch och de sofistikerade Heritage-kollektionerna, finns det en Tissot-klocka för varje stil och tillfälle. Detta breddar vår förmåga att tillgodose individuella kundbehov och preferenser.

Exceptionellt Värde

Tissot erbjuder exceptionellt värde, kombinerar högkvalitativa material och avancerad teknik till ett pris som är tillgängligt för många. Detta gör Tissot till ett utmärkt val för både nya klockentusiaster och erfarna samlare.

 


Äldre inlägg Nyare inlägg